HTML

CubeHeaven

Játékok tesztjeit írjuk le illetve friss hírekkel szolgálunk a játékipar fejlesztéseit illetően.

Friss topikok

Age of Empires online érkezik!

buzusapro 2010.09.04. 20:57

Érkezőben van az Age of Empires online.Hátat fordítva az elődjeinek egy szinte teljesen "átalakított" játék személyesül meg az Age of Empires online-ban. Szép kis mesés grafikát kapunk. Teljesen hasonlít bármelyik "farmos" játékhoz pl: farmville. Csak itt annyi újítással találjuk szembe magunkat hogy a harc mezejére is ki kell lépnünk seregünkkel. Az Age of Empires eddigi részei nagy tanubizonyságot adtak arról hogy jó stratégiai játékok. A játékot nem csak a kicsik vagy a nagyok szeretik sőt nem is bizonyos embereknek találták ki. Egyszerűen mindenkit megrad az amit létrehoztak a játék készítői.



 Ebben az új részben azonban nem csak a hadszintéren kell megnyerőnek lennünk hanem saját birodalmunkban is. Mindenféle munka megtalálható lesz a favágókon-halászokon-földműveseken át a tudósokig, mérnökök-kereskedök, egy kész kis város. Azonban figyelnünk is kell rájuk különben nem dolgoznak. Mi vagyunk az az írányító aki mindenkinek megmondja hogy mit tegyen, menjen el halászni, vágjon ki pár fát stb.Gyakorlatilag mindent nekünk kell irányítanunk, mi leszünk az urai saját birodalmunknak/országunknak és minden lépést nekünk kell majd meghoznunk akár baráti akár harci.


Mivel online játék ezért kicsit hasonlít a travian világához, ezzel arra szeretnék kilyukadni,hogy az országunk, városunk/városaink nem állnak le abban az esetben mikor mi offline-k vagyunk, tehát a munkások dolgoznak a nyersanyag termelődik és az épületek épülnek pont úgy mint a travian világában.. Ám a traviannal ellentétben itt nem kerülünk megsemmisülésre ha esetleg huzamosabb időre eltávolodunk gép vagy netközelből. A játékban ha felfedezésre kerülünk más ember által előtte egy hadüzenetet illetve egy szövetségről szóló üzenetet kapunk ha erre nem válaszolunk az azt jelenti hogy az illető nem léphet velünk "farmolási" viszonyba se szövetségbe.



A játék menete alatt szinteket léphetünk. A játék elején nagyon magunkra vagyunk utalva, kicsi a raktározó képességünk, gyenge a földművelésünk tehát nem az igazi a termelés és katonák hiányában is szenvedünk csakúgy mint azt tapasztalhatjuk más játékokban is lehet az most travian vagy ikariam a kezdés mindíg nehéz. Viszont ahogy gyarapodnak a falvaink és a szintjeink úgy érünk el egyre több dolgot. Lehet , hogy az elején még nem tudunk kaszárnyákat építeni de késöbb már lehetséges. Míg ez a travianba illetve ikariamba NÉPESSÉG címszó alatt van megoldva az itt szintekben van megadva.


Mint ahogy az más játékban is megfogalmazódott,hogy segítse a játékosokat ez itt is megvalósul. Tehát küldetések részévé válhatunk. A travianban is ugyanez működik, hozz létre egy ilyen épületet, csinálj egy ilyen katonát és mindezekért jutalmat kaphat az ember, legyen az nyersanyag vagy szint.



A grafikáról még egy pár szót mondanék. Azon kívül amit mondtam hogy a mesevilág hangulatát idézi elég egyszerű ám élénk és világos és mint ahogy ilyenkor lenni szokott kicsit aránytalan. Tehát 1 ló 3/4 egy háznak :D nah de sebaj ez egy jó játék lessz meglátjuk milyen hibákkal de az előzetes infók szerint nem fog rácáfolni eddigi hirnevére a játék. Ám megszűr egy réteget aki szegényebb és nincs "normális" nak mondható gyors net elérése. Ám ezt ellensúlyozza az igen alacsony gépigény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cube-heaven.blog.hu/api/trackback/id/tr432271848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása